Анита Ферчева. Клиничен психолог и психотерапевт.

Казвам се Анита Ферчева и съм клиничен психолог и психотерапевт.

Практикувам психотерапия и консултиране от 1993г и имам лицензирано обучение по:

  • психодинамична индивидуална и групова терапия

  • фамилно консултиране

  • психодраматична групова терапия

  • супервизия на психотерапевти.

Работното ми ежедневие в Университетска Психиатрична  клиника на Александровска болница (УМБАЛ) от години ме среща с пациенти с различни психологични и психиатрични проблеми (психотични, невротични и личностови), както и с техни близки, готови да участват в общото усилие за преодоляване на болестта и проблемите към по-добър и красив живот, за справяне с „непосилната лекота на битието”.

Имам опит в терапевтичното консултиране на хора, които се възстановяват от депресия, панически атаки, стрес, сериозни загуби, насилие и последиците на психологически и физически травми. Работя с хора преживяващи самота и изолация, трайни конфликти, негативни поведенчески модели, или неудачна комуникация с околните.

Като Главен асистент в Медицинския Университет София, от завършване на висшето си образование, и хоноруван преподавател в НБУ от неговото основаване, работя с млади хора, тръгнали по пътя на нелекото обучение по Клинична психология и Психотерапия, моят собствен път. С удоволствие искам да им предам своя опит, придобит в годините. Затова в различни работни проекти, както и в тези по международни програми, приоритетно ангажирам и дипломирани мои бивши студенти.

Квалификацията ми позволява да провеждам индивидуална и групова супервизия - за специалисти в обучение и за практикуващи професионалисти от помагащите професии.

Моята цел е да създавам пространство, в което всеки клиент спокойно да споделя проблемите си, да осмисля своето поведение и да намира пътя към промяна.